Белият дом съобщи, че ще продължи да въоръжава Украйна, но отказа пряк коментар

...
Белият дом съобщи, че ще продължи да въоръжава Украйна, но отказа пряк коментар
Коментари Харесай

Белият дом: Г-н Путин започна тази война и сега г-н Путин може да я спре

Белият дом съобщи, че ще продължи да въоръжава Украйна, само че отхвърли директен коментар за вчерашната детонация на Кримския мост. 

" Ние в действителност нямаме какво да прибавим към известията за детонацията на моста “, каза говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби в ефира на телевизия Ей Би Си. 

" Мога единствено да кажа, че господин Путин стартира тази война и в този момент господин Путин може да я спре, като просто изтегли войските си от страната ", добави той.

Според Кърби двете страни би трябвало да намерят път към договаряния за преустановяване на войната, но руският президент не е показал интерес към това.

" Тъкмо противоположното. С мобилизирането на стотици хиляди резервисти, с политическото анексиране или най-малкото – опита за анексиране на четири области от Украйна, той сподели всички признаци, че ускорява дейностите си " в противоположната посока, изясни представителят на Съвета за национална сигурност към Пентагона.

Ето за какво " почтено казано ние сме в съвсем всекидневен контакт с украинците и ще продължим да им оказваме поддръжка в областта на сигурността ", добави той.

Кърби още веднъж повтори позицията на Вашингтон, че не се следят индикации, че Путин е решил да употребява нуклеарно оръжие и че няма аргументи Съединени американски щати да трансформират стратегическата си позиция.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР